Dolar

42,8403

Euro

50,6521

Altın

6.169,55

Bist

11.397,51

Venezuela-Kolombiya gerilimi sürüyor

Venezeula, ülkede faaliyet gösteren Kolombiyalı iki televizyon kanalının yayınlarına son vermesinin ardından, bu ülkeye ait iki radyo istasyonunun da sinyallerini kesti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 19:41:50

Venezuela-Kolombiya gerilimi sürüyor

Venezuela'da yayın yapan Kolombiya'ya ait iki radyo istasyonunun yayınlarının durdurulduğu öğrenildi. Yerel basındaki haberlere göre, Venezuela Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONOTEL), Kolombiyalı "Tu FM" ve "Magica" radyo istasyonlarının yayınlarını durdurdu.

Venezuela'da, birkaç gün önce de ülkede faaliyet gösteren Kolombiyalı televizyon kanalları Caracol TV ve RCN'nin yayınlarına son verilmiş, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, kararı "özgürlüklerden hoşlanmayan ve vatandaşlarının özgürlüklerini kısıtlayan bir rejimin yeni bir icraatı" olarak nitelendirmişti.

KOLOMBİYA'DAN AÇIKLAMA

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklamayla, Venezuela hükümetine, konunun ifade özgürlüğüne saygı yönünden değerlendirilerek yeniden ele alınması çağrısında bulunmuştu.

Venezuela'da, geçen şubat ayında CNN'nin yayınlarına son verilmişti. 2014 yılında da Kolombiyalı televizyon kanalı NTN24'ün yayını kesilmişti.

MADURO'DAN ELEŞTİRİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün uydu üzerinden telekonferans sistemiyle gerçekleştirdiği uluslararası basın toplantısında, Kolombiyalı medya kuruluşlarını eleştirerek, ülkesine karşı kötü bir kampanya yürütüldüğünü iddia etmişti.

VENEZUELA - KOLOMBİYA GERİLİMİ

Maduro karşıtı olduğu bilinen Kolombiya yönetiminin Venezuela'da yaşanna olaylarda parmağı olduğu iddiaları sıklıkla gündeme getiriliyordu. Venezuela'da Kurucu Meclis'in ay başında görevden aldığı Başsavcı Luisa Ortega Diaz'ın sığınma başvurusu yapmak için Kolombiya'ya gittiği belirtilmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Adnan Oktar'ın eski villasına Rus Oligark'tan restorasyon

Haber Ara