Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Veliaht’ın Blackwater’ı: El Saif el Ajrab

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a bağlı, Amerikan paralı asker şirketi Blackwater benzeri, El Saif el Ajrab isimli özel eğitimli bir ordu kurulduğu belirtiliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-09 07:36:00

Veliaht’ın Blackwater’ı: El Saif el Ajrab

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Blackwater kiralık katil şirketinin kurucusu Eric Prince aracılığıyla paralı askerlerden oluşan bir özel ordu kurduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi de aynı iddia Suudi Arabistan iççin gündemde...

Suudi Arabistan merkezli internet haber siteleri Sabq ve el-Marsad'a göre Kasım ayında kraliyet ailesine bağlı prenslere, bakanlara ve diğer yetkililere yönelik düzenlenen operasyonlar, bu özel ordu kullanılarak yapıldı.

Son olarak geçen hafta sonu 11 Suudi Prense yönelik düzenlenen operasyonda da bu birliğin kullanıldığı belirtiliyor. Kraliyet Muhafızlarına bağlı gözüken bu elit birliğin adı el-Saif el-Ajrab. 

resized_ed48b-050253d3mansetfoto

5000 KİŞİLİK KUVVET

Beş bin kişilik bir güçten oluşan tugay, 2015 yılında tahta çıkan Kral Selman bin Abdulaziz'in emriyle kuruldu. Buna karşı tugay direkt olarak Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a bağlı olarak çalışıyor.

KILIÇ TUGAYI

Selman'ın özel ordusu olarak görev alan tugay, adını, tarihteki ikinci Suud devletinin kurucusu Turki bin Abdullah bin Muhammed el-Suud'un kullandığı kılıçtan alıyor. El-Saif el-Ajrab kabaca “kılıçtan geçirilenlerin kanıyla paslanmış kılıç” olarak tercüme ediliyor.

Haber Ara