Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Ukrayna'dan sürpriz 'Türkiye' talebi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım Yarımadası ile ilgili görüşmelere Türkiye’nin de katılması gerektiğini söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 00:43:37

Ukrayna'dan sürpriz 'Türkiye' talebi

Klimkin, yaptığı açıklamada, Doğu Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplarla olan çatışmaların çözümünde gerçekleştirilen sürece, benzer bir şekilde, Kırım Sorununun da uluslararası alanda müzakere edilmesi gerektiğini belirterek, bu müzakerelere Türkiye'nin ve uluslararası örgütlerin de katılması gerektiğini dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, 13 Şubat'ta Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna liderlerinin Münih'te gerçekleştirmeleri planlanan toplantısında, Kırım sorununu gündeme getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Parlamentosu, 4 Şubat'ta kabul ettiği kararda, Rusya'yı, Ukrayna'yla Kırım Sorunu konusunda müzakerelere başlamaya davet etmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara