Dolar

32,3588

Euro

34,7712

Altın

2.411,27

Bist

10.115,75

Trump, otomotiv devini ABD'ye yöneltti

ABD’de Ford’un ardından Fiat Chrysler de seçilmiş başkan Donald Trump’ın çağrılarına kulak verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 03:49:54

Trump, otomotiv devini ABD'ye yöneltti

Ajanslarda yer alan habere göre; Ford'dan yapılan açıklamada, şirketin Michigan ve Ohio eyaletlerinde bulunan fabrikalarında modernizasyon için toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağı ve 2 bin kişilik yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.

Şirketin 2009'dan bu yana ABD'de 9,6 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, bunun bugüne kadar 25 bin kişilik istihdam yarattığı kaydedildi.

'MEKSİKA'DAKİ ÜRETİM SONA EREBİLİR'

Açıklamanın ardından, Fiat Chrysler'in hisse başına değeri New York Borsası'nda yüzde 1,6 artış gösterdi. Şirket yöneticisi Sergio Marchionne, Trump yönetiminde Meksika'da üretilen araçlara uygulanan verginin artırılması halinde bu ülkedeki üretimin sona erebileceğini söyledi.

TRUMP'TAN FORD VE FIAT CHRYSLER'E TEŞEKKÜR

Öte yandan, ABD'nin 45. Başkanı Trump, kararın ardından Fiat Chrysler'e Twitter'dan teşekkür etti. Trump, "En sonunda gerçekleşiyor. Fiat Chrysler yatırım planını duyurdu”paylaşımında bulundu. ABD'nin en büyük ikinci otomobil üreticisi Ford'un geçen haftaki yatırım kararına da işaret eden seçilmiş başkan, Ford'a da teşekkür etti. ​Cumhuriyetçi Trump, seçim kampanyası sırasında, şirketlerin ülke dışında üretim yapmasını sert bir dille eleştirmiş, firmaların ABD'ye geri dönerek yurt içinde yatırım yapması ve istihdam yaratması gerektiğini vurgulamıştı.

 

Haber Ara