Dolar

43,7289

Euro

51,8934

Altın

7.068,24

Bist

14.180,69

Trump'ın ziyareti Meksika'da istifa getirdi.

Donald Trump'ın Meksika ziyaretine yardımcı olduğu iddia edilen Meksika Maliye Bakanı Luis Videgaray istifa etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 21:39:41

Trump'ın ziyareti Meksika'da istifa getirdi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Videgaray'ın istifa ettiği bildirildi.

Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto'ya yakın bir isim olan Videgaray'ın yerine eski Maliye Bakanı Jose Antonio Meade'in getirileceği bildirildi.

Videgaray'ın istifasıyla ilgili açıklamanın, Trump'ın Meksika Devlet Başkanı Nieto'yla görüşmesinden bir hafta sonra gelmesi dikkati çekerken, Meksika medyası, Videgaray'ın Trump'ın Meksika'ya davet edilmesi fikrinin sahibi olduğunu ileri sürdü.

Bu arada Videgaray, son iki yıl Meksika ekonomisinin yavaş büyümesinden ve artan bütçe açığından dolayı eleştiriliyordu.

Nieto, seçim konuşmalarında Meksikalılarla ilgili olumsuz sözler sarf eden ve Meksika sınırına duvar örüp parasını Meksika'ya ödeteceğini ileri süren Amerikalı konuğunu, Nazi lideri Adolf Hitler ve faşist İtalyan lideri Mussolini'ye benzetmişti.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Mehmetçik'ten keskin nişancılık faaliyeti

Haber Ara