Dolar

43,7392

Euro

51,8749

Altın

7.013,90

Bist

14.180,69

Trump, 3 milyon göçmenin ipini çekti

ABD'de başkanlık yarışını kazanan Donald Trump, 3 milyon kaçak göçmeni ülkeden hızlıca sınır dışı etmek istediğini açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-13 20:47:28

Trump, 3 milyon göçmenin ipini çekti

Trump, ABD'de belgesiz olarak yaşayan yaklaşık 3 milyon göçmenin derhal sınır dışı edileceğini duyurdu. Amerikan CBS Televizyonu'na demeç veren Trump, 'suç işlemiş, uyuşturucu çetesi ya da suç örgütü üyesi' Kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kişileri ya ülkeden göndermeyi başarırız ya da onları hapse atarız" diye konuştu.

CBS Televizyonu bugün tamamını yayınlamayı planladığı söyleşinin bazı bölümlerinden kesitler sundu. Trump'ın demeci ABD Başkanı seçilmesinin ardından verdiği belirtildi.

ABD'de yaklaşık 11 milyon kaçak göçmenin olduğu tahmin ediliyor. Donald Trump başkanlık kampanyası sırasında, seçilmesi halinde yasa dışı göçle mücadele edeceğini, ülkedeki kaçak göçmenlerin sınır dışı edileceğini, Meksika-ABD sınırına bir duvar ördürmeyi planladığını dile getirmişti.

..
1900 yillarin baslari gibi uluslararasi siyaseti onemsemeyen sistemler krallar somuru anlassizliklari, teknolojik ve endustiriyel yenilikler oldugu donemin aynisini yasiyoruz ama farkli boyutta. Umarim Amerika bolunur rusya avrupaya coker, cin japonla ugrasir. Turkiyede nefes alir.. :d ama senoryalar tam tersi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara