Dolar

32,3803

Euro

34,7162

Altın

2.396,51

Bist

10.104,81

Sisi açılışa asker kıyafetiyle katıldı

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve ülke ekonomisine güçlü bir katkı sağlayacağı belirtilen, 'Yeni Süveyş Kanalı'​nın açılışı bugün yapılacak. Hükümet yetkililerinin, 'büyük ve tarihi' olarak nitelendirdiği tören öncesi güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 16:22:18

Sisi açılışa asker kıyafetiyle katıldı

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve ülke ekonomisine güçlü bir katkı sağlayacağı belirtilen, "Yeni Süveyş Kanalı"nın açılışı bugün yapılacak.

İnşasına, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin talimatıyla geçtiğimiz ağustos ayında başlanan Yeni Süveyş Kanalı'nın açılış törenine batı ve Arap dünyasından üst düzey yetkililerin katılması bekleniyor.

Sisi asker kıyafetiyle katıldı

Mısır'da iki yıl önce darbe yaparak göreve gelen Sisi, bugün yapılan "Yeni Süveyş Kanalı"nın açılışına asker kıyafetiyle katıldı

Hükümet yetkililerinin, "büyük ve tarihi" olarak nitelendirdiği tören öncesi Süveyş Kanalı'na komşu Port Said, İsmailiyye, Süveyş illerinde hazırlıklar devam ederken güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Port Said'te kanala açılan yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

İsmailiyye'deki güvenlik önlemleri çalışmaları, Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar tarafından denetlenirken Süveyş'te ise deniz yolunun güvenliği için bölgede emniyet güçlerinin sayısı arttırıldı.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Yeni Süveyş Kanalı'nın açılışında güvenliği sağlamak için yaklaşık 10 bin emniyet mensubu görevlendirildi.

Uluslararası Kahire Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, özel uçakla Suudi Arabistan'dan Mısır'a geldi.

Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin yanı sıra Cezayir Meclis Başkanı Abdulkadir bin Salih, Cezayir'in Arap Birliği, Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Abdulkadir Mesahil, Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nasır Cevde ile ABD Kongre Üyesi Darrell Issa başkanlığındaki heyet de açılış töreni için Başkent'e ulaştı.

Haber Ara