Dolar

32,2495

Euro

35,0310

Altın

2.487,87

Bist

10.617,83

Türk polisinden Kırgızlara seçim güvenliği eğitimi

Türk polisinden Kırgızlara seçim güvenliği eğitimi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 18:08:20

Türk polisinden Kırgızlara seçim güvenliği eğitimi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Kırgızistanlı polislere seçim dönemi için düzen koruma eğitimi verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan ülkelerin, emniyet teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini hedefleyen "Uluslararası Polis Eğitimi Projesi" kapsamında, ekim ayında yapılacak parlamento seçimleri için Kırgız polisine "düzen koruma" eğitimi verildiği belirtildi.

Projenin sertifika töreninde konuşan TİKA Bişkek Koordinatörü Seyit Ali Avcu, TİKA'nın, 4 Ekim 2015'te yapılacak seçimlerin huzur içinde geçmesi için seçim güvenliği eğitimini desteklediğini kaydetti.

- Karadağlı çiftçilere meyve fidanı desteği

TİKA'dan yapılan bir diğer açıklamada ise, Karadağ Tarım Bakanlığıyla yapılan işbirliğinde çerçevesinde, tarımda istihdamı artırmayı hedefleyen Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi ile Byelo Polye şehrine bağlı, Bistritsa Beldesinde yaşayan üreticilere zirai ilaçlama malzemeleri ve fidan gelişimi ürünleri desteğinde bulunulduğu bildirildi.

Proje kapsamında daha önce 50 üreticiye 5 bin adet meyve fidanı dağıtılmıştı.

Açıklamada, Karadağ'ın tarım potansiyelini geliştirmeyi amaçlayan ve 2014'te uygulamaya konulan pilot projenin ilk aşamasında üreticilere dağıtılan fidanların hastalıklara karşı korunması ve gelişimlerinin daha sağlıklı sağlanması amacıyla kontrol ve takiplerinin yapıldığı, gerekli zirai ilaçlar ve fidan gelişimi destek ürünlerinin yetiştiricilere temin edildiği belirtildi.

Dağıtım töreninde konuşan TİKA Karadağ Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı'nın, TİKA olarak ülkede diğer sektörlerde olduğu gibi tarımda istihdamı artırıcı ve dış göçü önleyici projeleri önemsediklerini ifade ettiği aktarılırken, projeye destek veren Karadağ Tarım Bakanlığı yetkililerine teşekkür ettiği kaydedildi.

Haber Ara