Dolar

32,2623

Euro

34,9258

Altın

2.418,47

Bist

10.755,23

Sırp yönetmen: Rusya ordusu Suriye'yi kurtaracak

Sırp yönetmen ve müzisyen Emir Kusturica, 'Rusya ordusu Suriye'yi kurtaracak' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-09 02:31:42

Sırp yönetmen: Rusya ordusu Suriye'yi kurtaracak

Sputnik'te yer alan bilgide; Sırp yönetmen ve müzisyen Emir Kusturica, uluslararası ilişkilerdeki mevcut durum çerçevesinde, sadece Rusya'nın düzeni sağlayabileceğini ve Suriye'deki krizi çözebileceğini söyledi.
 
Kusturica, Ukrayna'da yayın yapan PolitNavigator internet sitesine verdiği demeçte, Moskova yönetiminin Suriye krizini Mayıs ayına kadar çözeceğini belirtti. 

Krizin sona ermesinin ardından Suriye halkının sandığa giderek ülke yönetimini Devlet Başkanı Beşar Esed'e veya başka bir isme vereceğini kaydeden Kusturica, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin onların safında olduğu için Suriye hükümeti çok şanslı. Rusya ordusu, Suriye'yi kurtaracak" diye konuştu. Sözlerini "Basit şekilde açıklayacak olursak, S-400 füze savunma sistemlerine ya sahipsinizdir ya da sahip değilsinizdir" şeklinde sürdüren Sırp yönetmen, S-400'lerin Suriye'deki krizinin çözümünde oynayacağı belirleyici role vurgu yaptı.

'KEŞKE PUTİN GİBİ BİRİ 1990'LARDA GÖREVDE OLSAYDI'

Öte yandan Kusturica, "1990'larda Yugoslav Savaşları başladığında Putin gibi birinin Rusya'yı yönetmesini isterdim" ifadelerini kullandı.

Ünlü Sırp müzisyene göre, eğer Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Yugoslavya parçalanmaya başladığında görevde olsaydı, Yugoslavya halkları ülkelerinin bölünmesi veya tek ülke olarak birlikte yaşamayı sürdürme konusunda tercih yapmak için gerçek bir fırsata sahip olurdu.

Haber Ara