Dolar

32,3962

Euro

34,5452

Altın

2.383,78

Bist

10.045,74

Rusya'ya 'Suriye' ziyareti

Suudi prens Muhammed Bin Salman, Putin'i Esed konusunda ikna edip verdiği desteği sonlandırmasını istemek için Rusya'ya gidiyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 09:27:13

Rusya'ya 'Suriye' ziyareti

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret edeceği bildirildi. Suudi bakanın Putin'i "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın sonunun geldiğine" ikna etmeye çalışacağı ve Rusya'nın Esad'a verdiği desteğin IŞİD'e yaradığını savunacağı belirtiliyor. 

Financial Times'ta yer alan habere göre Suudi Arabistan'ın Savunma Bakanı bu hafta Rusya'yı ziyaret edecek. Haberde ABD müttefiği ülkenin Putin'le köprüler kurmaya ve Ortadoğu'nun lider güçlerinden biri olarak nüfuzunu göstermeye çalıştığı ifade ediliyor. 

Rusya dört yıldır muhaliflerle süren iç savaşta sıkı bir Beşar Esad destekçisi olmuştu. Suudiler ise Esad'ı devirmesi umuduyla seküler ve "ılımlı" muhalifleri destekliyor. 

30 yaşındaki Suudi bakan ve veliahtın ziyareti, ABD ve körfez ülkelerinin Rusya'yı Esad'sız bir siyasi geçişe ikna yolu arayışları üzerine geldi. Suudiler Suriye'de Türkiye ve Katar'la gevşeyen bağlarını birbirinden farklı muhalif grupları bir araya getirerek sıkılaştırmaya çalıştı.

 

Haber Ara