Dolar

32,3976

Euro

34,5557

Altın

2.388,38

Bist

10.045,74

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Vurmayın!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova'dan Türkiye'ye Kürtlerin de aralarında bulunduğu etnik grupları 'vurmayın' çağrısı geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 16:11:19

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Vurmayın!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu takip ettiğini, fakat operasyonlar sırasında uluslararası kurallara uyulması gerektiğini bildirdi.

ZAHAROVA'NIN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki eylemlerini dikkatlice takip ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 'İslam Devleti' adı altındaki kötülük ile mücadele eğilimini biz de paylaşıyoruz. Aynı zamanda uluslararası kurallara uyulması ve egemen bir devletin topraklarındaki her türlü eylem için bu ülkenin yasal hükümetinden onay alınması gerektiğine dikkat çekiyoruz. Bilindiği üzere, bu Rusya Federasyonu'nun en başta söylediği ve hiçbir değişmeyen tavrıdır. Türk partnerimizi terör karşıtı operasyon sürdürülürken hedefini dikkatli seçmeye ve muhalefet ve Suriyeli Kürtlerin de aralarında bulunduğu etnik grupların bulunduğu noktaları vurmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. 

Birkez daha, şu an en önemli hedefin tüm ilgili tarafların katılımıyla IŞİD başta olmak üzere terör tehdidi ile tek koldan mücadele etmek olduğunu tekrar etmek istiyorum. "

Haber Ara