Dolar

32,3844

Euro

34,7266

Altın

2.395,41

Bist

10.208,65

Rusya'dan Putin-Trump görüşmesi açıklaması

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Putin-Trump görüşmesi için herhangi bir şart koşulmamalı, görüşme ABD'ye de, Rusya'ya da gerekli.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-02 09:20:15

Rusya'dan Putin-Trump görüşmesi açıklaması

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde Sputnik'e konuşan Peskov, ‘ABD'nin iki liderin görüşmesi için Rusya'nın sınırlarını geçtikleri için tutuklanan Ukraynalı denizcilerin serbest bırakılması şartı koşmuş olmasını nasıl yorumlarsınız' sorusunu şöyle yanıtladı:
"Bu bir şart değil. Bu durumda (liderlerin arasında) görüşme şarta bağlanmamalı. Bu görüşme eşit olarak bize de, Amerikalılara da gerekli."

Arjantin'deki G20 zirvesinde yapılması planlanan fakat iptal edilen ikili görüşme sonrasında Rusya ve ABD liderlerinin arasında görüşme olma durumunu değerlendiren Peskov, yakın zamanda böyle bir olasılığın mümkün görünmediğini belirtti.

Peskov, "Yakın gelecekte görüşmenin yapılması pek mümkün görünmüyor, kuvvetle muhtemel" diye konuştu.
Trump'ın Putin'le görüşmekten vazgeçmesi sonrasında Beyaz Saray ve Kremlin arasında temas kurulduğunu söyleyen Peskov, fakat o görüşmede herhangi bir anlaşmaya varılmadığına dikkat çekti.

Kremlin Sözcüsü, "Herhangi bir anlaşmaya varılmadı" ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimi tırmandıran Karadeniz'deki olay hakkında detaylı bilgiler aktardığını, ABD Başkanı Donald Trump'aysa bu bilgilerin aktarılmadığını ifade etti.
Kremlin Sözcüsü, Sputnik'e açıklamasında, "Putin, bugün sohbet ettiği Macron ve Merkel'e Karadeniz'deki olayla ilgili detayı açıklamalarda bulundu. Örneğin kendisiyle görüşmekten vazgeçen başkan Trump'a ise bu açıklamayı almadı" diye konuştu.

Peskov, Rus liderin yaptığı açıklamalarla birlikte olayın ne şekilde geliştiğini gösteren bir şema çizdiğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara