Dolar

32,2667

Euro

34,7535

Altın

2.400,78

Bist

10.247,75

Rusya'dan Kuzey Kore'ye çağrı: BMGK'nın kararlarına tümüyle uyun

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore’ye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına tümüyle uyma çağrısı yaptı. Lavrov, “Rusya da Kore Yarımadası'ndaki sorunun çözümünde BMGK'nın alacağı kararlara bağlı kalacaktır.” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 17:20:02

Rusya'dan Kuzey Kore'ye çağrı: BMGK'nın kararlarına tümüyle uyun

Lavrov, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan ile Abu Dabi'deki görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'ye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına tümüyle uyma çağrısı yaptı. Lavrov, "Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin istişare edileceği bir sonraki BMGK toplantısında da Rusya bu prensipleri göz önünde bulundurarak konseyin alacağı kararlara bağlı kalacaktır." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore, yeni bir balistik füze denemesinde bulunmuş, Japonya üzerinden geçen füze Büyük Okyanus'a düşmüştü. BM, ay başında füze programı nedeniyle Kuzey Kore'ye ihracatı yasaklamış, bu ülkeye yapılacak yatırımları sınırlayan yeni yaptırımların uygulanmasını kabul etmişti.

Haber Ara