Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Rusya ABD ile Halep hariç her yerde ortak saldırıya hazır'

İzvestiya gazetesi, Rusya'nın Suriye'deki gruplara Halep dışında her yerde ABD'yle ortak hava saldırıları düzenlenmesine hazır olduğunu yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 13:45:05

'Rusya ABD ile Halep hariç her yerde ortak saldırıya hazır'

Gazeteye göre Halep'in dışarıda tutulmasının sebebiyse bu kentte yalnızca Suriye hava güçlerinin bombardıman düzenlemesi ve ABD'nin bu konuda Şam'la anlaşmasının gerekmesi.

İzvestiya'ya bilgi veren bir kaynak, "ABD Rusya'ya, öncelikle de Halep'te hava güçlerinin eylemlerinin koordine edilmesine yönelik bir teklif paketi gönderdi" dedi ve ekledi: "Fakat Moskova, Rus hava güçlerinin Halep ve çevresinde bombardıman düzenlemediğini ve buradaki hedeflere yönelik hava saldırılarının koordine edilmesi için Suriye hava güçleri komutasıyla anlaşılması gerektiğini söyledi."

Sputnik'in haberine göre diğer taraftan kaynak, Rusya'nın ABD'yle Suriye'de hava saldırılarının koordine edilmesi fikrine karşı olmadığını, yalnızca bu ortak bombardımanların Halep'ten onlarca kilometre uzakta gerçekleştirilebileceğini belirttiğini paylaştı.

Nitekim İzvestiya'ya göre Halep'te ortak bombardıman düzenlenmesi için Rusya, ABD ve Suriye hükümeti arasında arabuluculuk yapabilir.

Daha önce Interfax'a konuşan diplomatik bir kaynaksa, Rusya ve ABD'nin eylül ortasında Halep'te ortak bombardımanlara başlayabileceğini söylemişti.

Haber Ara