Dolar

32,3683

Euro

34,6988

Altın

2.391,85

Bist

10.170,35

Rus uzmandan S-400 yorumu: ABD, Türkiye'nin bunu yapabileceğine inanmadı

Rus siyasi uzman Stanislav Hatuntsev, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasını 'Türkiye küresel düzeni bozdu' sözleriyle değerlendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 13:56:46

Rus uzmandan S-400 yorumu: ABD, Türkiye'nin bunu yapabileceğine inanmadı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye bir süredir kendisine uygulanan 'gizli' silah ambargosunu hızlı bir kararla sonuca bağladı! Özellikle ABD ve İsrail'in Türkiye'ye S-400 satmaması konusu Ankara'yı çözüm bulmaya iterken, füzelerle ilgili görüşmeleri sürdüren hükümet, sonuç alınamayacağını gördüğünde Rusya ile yapılma ihtimali olan S-400 alış-verişini karara bağladı. Geçtiğmiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye, Rusya'ya kapora ödemesi gerçekleştirdi ve şimdi füzelerin teslimatı bekleniyor...

Konuyu Rus haber sitesi Sputnik'e değerlendiren Stanislav Hatuntsev şunları söyledi:

"ABD KAYGILI"

“Amerikalılar, S-400 sistemlerinin satış kontratının, Türkiye'yi NATO'nun ‘menzilinden' çıkardığını düşünüyor. Eğer NATO birleşik füze savunma sistemi kuracak olursa Türkiye bu sistemden kesinlikle çıkar ve ‘Puzzle'lar' dizilemez. Türkiye'nin bu sistemin içinde yer almaması, NATO'nun geneli için hassas bir konu olacak.

"TÜRKİYE'NİN BUNU YAPABİLECEĞİNE İNANMADILAR"

Amerikalılar muhtemelen Türkiye'nin Rusya ile S-400 sistemleri satış kontratı imzalayabileceğine inanmadılar, çünkü önlerinde birçok engel vardı. Öte yandan gerçekçi, kendilerini hiç kimsenin bırakamayacağından emin birileri olarak Amerikalılar herhalde Türkiye'nin de gidecek bir yeri olmadığını düşündü.

"TÜRKİYE ABD'NİN SÖZÜNÜ DİNLEMİYOR"

Fakat her şey farklı gelişti. Şimdi Ankara, eskiden olduğu kadar ABD'nin sözünü dinlemiyor. Ayrıca konunun ticari tarafı da var, eğer Türkiye Amerikan silahı alıyorsa ABD'ye, Rus silahı alıyorsa Rusya'ya para ödüyor. Bu da unutulmaması gereken çok önemli bir açı, ABD'nin silah ticaretinin kapsadığı kollardan biri tümüyle devre dışı kalıyor."

 

Haber Ara