Dolar

43,5639

Euro

51,4932

Altın

7.023,07

Bist

13.521,96

Pakistan'da bombalı saldırı: 20 ölü

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki bir pazar yerinde düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 40'dan fazla kişi yaralandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-21 10:56:04

Pakistan'da bombalı saldırı: 20 ölü

Pakistan ordusunun sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur, Paraçinar'da sebze-meyve pazarında bir çuvalın altına yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 40'ın üzerinde kişinin yaralandığını açıkladı.

Gafur, yaralılardan birçoğunun durumlarının ağır olduğunu, bölgedeki hastanede ekipman ve doktor sıkıntısı nedeniyle bazı hastaların askeri helikopterlerle Peşaver'e taşındığını bildirdi. 

Pakistan İçişleri Bakanlığı istatistiklerine göre, 2014 yılı haziran ayından bu yana çoğunluğu Kuzey Veziristan ve Kiber bölgesinde çıkan çatışmalarda ve düzenlenen operasyonlarda, örgüt üyesi olduğundan şüphelenilen 4 bin 500 kişi öldü, 500'ü aşkın asker hayatını kaybetti. 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara