Dolar

32,3737

Euro

34,7221

Altın

2.395,17

Bist

10.162,81

Obama'dan NATO mesajı

ABD Başkanı Obama, NATO güvenliğimizin temel taşıdır, açıklamasını yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 00:36:49

Obama'dan NATO mesajı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Libya'da IŞİD'e karşı mücadele ve Irak ile Ürdün'de birliklerin eğitilmesi konusunda NATO'nun olası yardımlarını görüştü.

Stoltenberg ile Beyaz Saray'da görüşen Obama, "NATO, ortak güvenliğimizin ve ABD'nin güvenlik politikasının temel taşı olmaya devam ediyor" dedi.

Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten Barack Obama, küresel güvenlik sistemdeki gerilimlerin merkezinde Avrupa'nın yer aldığını söyledi. 

"Hükümet başlangıcının gözlemlendiği Libya gibi bölgelerde olası operasyonlar için işbirliğine devam ediyoruz" diyen Obama, Temmuz ayında Varşova'da yapılacak NATO zirvesinde, birliğin Afganistan'da Taliban'a karşı hükümet güçlerini eğitmede ABD ile işbirliği içinde çalışmalarına yer verileceğini açıkladı.

'NATO DESTEĞE HAZIR BEKLİYOR'

28 ülkeli NATO'nun bölge ülkelere IŞİD'e karşı mücadelelerinde nasıl yardımcı olabileceğine baktığını söyleyen Stoltenberg ise, NATO'nun desteğe hazır beklediğini ve Libya'da birlik hükümeti kurulması yönünde kaydedilen ilerlemeyi ifade etti.

Obama ve Stoltenberg ayrıca NATO'nun Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerde hayatlarını tehlikeye atan göçmenlere nasıl yardım edebileceği konusunu da görüştü.

Haber Ara