Dolar

32,2669

Euro

35,0660

Altın

2.475,31

Bist

10.483,60

Warren: Rakka'yı Esed alacağına YPG alsın

ABD’li Koalisyon Sözcüsü, 'Rakka’yı Esed alacağına, YPG ve müttefikleri alsın' açıklamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 00:10:40

Warren: Rakka'yı Esed alacağına YPG alsın

Koalisyon'un sözcüsü ABD'li Albay Steve Warren, Suriye'de YPG güçleri ve Esed'le ilgili ilginç bir mesaj verdi. Warren, "Ilımlı Suriyeli muhalif güçlerin Rakka ve Deyrizor'a girecek en uygun güç olduğuna inanıyoruz" dedi.

T24'ün ajanslara dayandırdığı bilgiye göre; IŞİD'e karşı Koalisyon'un sözcüsü ABD'li Albay Steve Warren, Rakka'yı Suriye yönetiminin ele geçirmesindense YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin ele geçirmesini tercih edeceklerini söyledi.

Suriye yönetiminin, IŞİD'den Palmira'yı geri alması ve Rakka'ya ilerleme planlarını değerlendiren Warren; “Suriye Demokratik Güçleri, Rakka ve Deyrizor'u ele geçirecek en iyi güç. Desteklediğimiz ve desteklemeyi sürdüreceğimiz ılımlı Suriyeli muhalif güçlerin Rakka ve Deyrizor'a girecek en uygun güç olduğuna inanıyoruz; çünkü bizim de katıldığımız hedefleri var. Bunlar, Suriye'nin refahı ve barışı” dedi.

Warren, sözlerinin devamında; “Beşar Esad'ın, zalim ve acımasız diktatörlüğü dışında bir çıkara sahip olduğunu gösteren bir kanıta sahip değiliz” diye konuştu. 

Haber Ara