Dolar

44,7211

Euro

52,2651

Altın

6.793,61

Bist

14.073,79

Muhalifler doğalgaz tesisini ele geçirdi

Suriye'deki muhalif gruplardan Şam Cephesi'ne bağlı birlikler, Azez ilçesinde IŞİD'in kontrolündeki bir köy ile doğalgaz tesisini ele geçirdi.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-13 17:22:37

Muhalifler doğalgaz tesisini ele geçirdi

Suriye'deki muhalif gruplardan Şam Cephesi'ne bağlı birlikler, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesinin doğusunda, IŞİD'in kontrolündeki bir köy ile doğalgaz istasyonunun denetimini ele geçirdi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şam Cephesi'ne bağlı birlikler bu sabah 8 tank ve çok sayıda doçkayla, IŞİD'in kontrolündeki Harbe köyüne saldırı başlattı. Saldırının ardından köy muhaliflerin kontrolüne geçerken, bölgedeki doğalgaz tesisiyle bir tank da ele geçirildi. Çatışmalar sırasında bir IŞİD üyesini esir alan muhaliflerin, bölgede örgütün yerleştirdiğ mayın ve bubi tuzaklarını temizlemeye çalıştığı kaydedildi. 

Öte yandan Şam Cephesi'ne destek veren diğer muhalif birliklerin de Karamezra köyüne ağır silahlarla saldırdığı öğrenildi.

Azez ilçesinin doğusundaki Harbe köyü ile doğalgaz tesisi, bir yıl önce IŞİD'in kontrolüne geçmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Medipol'den ameliyatsız parkinson tedavisi

Haber Ara