Dolar

32,1987

Euro

34,9072

Altın

2.459,94

Bist

10.899,28

Muhalifler Çobanbey'i IŞİD'den geri aldı

Suriye'deki muhalif birlikler, Halep'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Çobanbey nahiyesinin kontrolünü IŞİD'den geri aldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-08 10:37:40

Muhalifler Çobanbey'i IŞİD'den geri aldı

Suriye'deki muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus Mari hattındaki stratejik öneme sahip Çobanbey nahiyesinin kontrolünü IŞİD'den geri aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Sultan Murat, Mutasim ve diğer muhalif grupların ortaklaşa düzenlediği operasyonda Azez'le Carablus ilçesi arasında oluşturulması öngörülen güvenli bölgedeki stratejik öneme sahip Çobanbey nahiyesinin kontrolünü IŞİD'den geri aldı.

thumbs_b_c_ad64199daf937603c2ca3b5b2b2eeccd

IŞİD BAYRAĞINI İNDİRDİLER

Ardından muhalifler, belde merkezindeki IŞİD flamalarını indirdiler. Ancak flama üzerinde kelime-i tevhid yazması nedeniyle muhaliflerin bunları katlayarak indirdiği gözlendi.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin IŞİD'den aldığı bölgelerde ise örgüt flamasını yere atarak çiğnedikleri görülmüştü. Bir PYD üyesinin, Haziran 2016'da Tel Abyad'ı ele geçirdikten sonra IŞİD flamasını ayağı altına alıp, PYD flamasıyla çektirdiği fotoğraf basına yansımıştı.

-

ÖSO çatısı altındaki Sultan Murat ve Mutasim Tugayları ile bu gruplara destek veren Feylak eş-Şam ve Ahraru'ş Şam'ın katıldığı Çobanbey operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan destek vermişti.

Geçen hafta muhalifler, Azez-Cerablus arasındaki Tel Batal, Ahmediye, Kemaliye, Kasacık, Tel Şair, Dudyan, Marğel, Hazel, Yan Yaban köyleri ile Şahin çiftikleri bölgesini IŞİD'den almıştı.

Muhalifler kaynaklar AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ilerleyişlerinin Çobanbey'de sonlanmayacağını, Fırat nehrinin batı kıyısındaki Cerablus ilçesine doğru ilerlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini anlattı.

Haber Ara