Dolar

32,4487

Euro

34,7810

Altın

2.427,29

Bist

10.082,77

Merkel, Almanya'daki Türklere seslendi: Burası sizin eviniz

Merkel katıldığı televizyon programında Türkiye politikası ve Almanya'daki Türkiye kökenlilere ilişkin sorulara yanıtladı. Uzlaşmazlıkların ülkeye taşınmamasını isteyen Merkel, Almayan'daki Türk vatandaşlara seslendi ve 'Siz, burada evinizdesiniz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 08:35:31

Merkel, Almanya'daki Türklere seslendi: Burası sizin eviniz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kamu televizyonu ARD'de katıldığı 'Seçim Arenası' (Wahlarena) programında, stüdyodaki seçmenlerin sorularını cevaplandırdı. Merkel, programda Türkiye politikası ve Almanya'daki Türkiye kökenlilere ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Merkel, Ankara ile Berlin arasındaki gerilim sürerken Türk kökenli vatandaşlarla birlik olunması gerektiğini belirtti. 

"SİZ, BURADA EVİNİZDESİNİZ"

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, programda katılımcılardan birinin, "Buradaki Türklerin bir kısmı da (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'a destek verdi. Acaba uyum politikasında hata mı yapıldı?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Merkel, Almanya'da düşünce özgürlüğü olduğunu, her bireyin istediği düşünceyi savunmakta hür olduğunu belirtti. Merkel, Almanya'daki Türklere istinaden yaptığı açıklamada belki de bu türden bir siyasi eğilime Almanya'daki Türklerin kendilerini zaman zaman Almanya'ya ait hissetmemesinin neden olmuş olabileceğini belirterek, "Siz, burada evinizdesiniz. Size değer veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Ara