Dolar

32,4234

Euro

34,6698

Altın

2.395,77

Bist

10.045,74

Le Pen 'hırsızlıkla' suçlanıyor

Le Pen'in Fillon'un konuşmasından çalıntı yaptığı iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-02 19:41:19

Le Pen 'hırsızlıkla' suçlanıyor

Fransa'da aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, bir konuşmasında birinci turda elenen rakibi François Fillon'un daha önceki bir konuşmasından çalıntı yapmakla suçlandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Le Pen, Paris'in kuzeyinde Villepinte belediyesinde yaptığı konuşmasında, Fillon'un 15 Nisan'da yaptığı bir konuşmadan kelimesi kelimesine bölümler almakla eleştiriliyor.

RIDICULE TV: FİLLON'UN KONUŞMASI KELİMESİ KELİMESİNE ÇALINDI

Fillon'un destekçileri tarafından kurulan YouTube kanalındaki Ridicule TV ise, iki konuşma arasındaki benzerlikleri yayınladı. Ridicule TV, Le Pen ve Fillon'un konuşmalarını yan yana koyarak, aşırı sağcı adayın Fillon'un konuşmasını kelimesi kelimesine çaldığını söyledi.

KONUŞMANIN ÜÇ PARAGRAFI BENZERLİK GÖSTERİYOR

Le Pen'in konuşmasında Fillon'un Puy-en-Velay kentinde yaptığı konuşmanın üç paragrafı benzerlik gösteriyor. Fillon konuşmasının bir bölümünde "Sonra Rhine sınırı var, en açık, en tehlikeli ve en umut vereni. Bu sıklıkla çatışma yaşadığımız ancak pek çok anlamda işbirliği yapacağımız Cermen dünyası" ifadelerini kullanıyor.

Le Pen ise "Sonra Rhine sınırı var, en açık ama en umut vereni. Konularla değil, müttefiklerle ilişkileri kazandığımız sürece pek çok anlamda işbirliği yapacağımız Cermen dünyası" demişti.

 

Haber Ara