Dolar

32,3803

Euro

34,7443

Altın

2.411,41

Bist

10.099,32

Le Pen: Cumhurbaşkanı olursam 'Frexit'i başlatacağım

Fransa cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, seçilmesi durumunda altı ay içerisinde eurodan çıkış için referanduma gideceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 09:52:25

Le Pen: Cumhurbaşkanı olursam 'Frexit'i başlatacağım

Dünya gazetesinin haberine göre Fransa'nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Le Pen, seçilirse ilk altı ayda eski para birimi franka dönme konusunda referandum düzenleyeceğini söyledi.

"Altı ay sonunda Fransız halkı kararını verecek" diyen Le Pen, bu süre içinde Fransızların, Almanya ve İtalya'daki seçimlerin sonuçlarını da görmüş olacağını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) karşıtı Ulusal Cephe partisinin lideri Le Pen, "Dünyada o kadar fazla likidite var ki, (bankalar) paralarını Fransa'dan çekmeyecek; hele Fransa'nın yeniden ekonomik toparlanma yoluna girdiği bir dönemde" dedi. Le Pen, dünyanın serbest ticaret ve 'bırakınız yapsınlar' politikasından uzaklaştığını da savundu.

SEÇİM VAATLERİ

Le Pen, cumhurbaşkanı olursa 'Frexit' adını verdiği eurodan çıkış için referandum yapacağını, kamu harcamalarını merkez bankasının basacağı paralarla finanse edeceğini, ticari bankaları küçük şirketlere kredi vermeye zorlayacağını ve bankaların müşterilerden alabileceği ücretleri yarıya indireceğini söylüyor.

Kamuoyu yoklamaları, Le Pen'in 23 Nisan'daki birinci turu geçip, 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura kalması beklenen Emmanuel Macron'la yarışacağını, ancak kaybedeceğini öngörüyor.

Haber Ara