Dolar

32,2689

Euro

34,7100

Altın

2.400,76

Bist

10.336,50

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan açıklamalar

Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları Moskova'daki Suriye zirvesi öncesinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'la ilgili açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 11:37:55

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan açıklamalar

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İran heyeti gelmeden bir buluşma gerçekleştiren Rus ve Türk tarafları canlı yayında Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik suikaste dair konuştular.

İLK AÇIKLAMA LAVROV'DAN 

Öncelikle söz alan Lavrov şunları söyledi:

"Devlet başkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve üçlü toplantımız; Suriye'deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaştırılmasına, siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı sağlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir."

ÇAVUŞOĞLU: ELÇİLİK SOKAĞINA KARLOV'UN ADI VERİLECEK

Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

Çok değerli dostum Sergey, öncelikle dün Ankara'da ben yoldayken sizin büyükelçiniz bizim de dostumuz Andrey Karlov'a yönelik terör saldırısını bir kere daha lanetliyorum.  Dün de söyledim. Karlov, görevini zor şartlarda yapan çok iyi bir diplomattı. Rusya zaten en iyi diplomatlarını Ankara'ya görevlendirir. Bu da ilişkilerimize verdiği önemin göstergesidir. Ama Andrey Karlov iyi bir diplomat olmanın yanında harika bir insandı. Dün Cumhurbaşkanlarımız, Başkanlarımız görüştü, biz de görüştük. Şunu bilmenizi isterim en az Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da çok üzgün. Rusya ve Türkiye ilişkilerine yönelik bu saldırıların farkındadır ve buna müsaade etmeyecektir. Bu hain alçak terör saldırısının arkasında ne var, kimler var? Bunu da açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Erodğan kabul etti. 

Elbette Andrey Karlov'a yapılan bu terör saldırısının hesabı sorulacaktır. Elçilik sokağına Karlov ismi veirlecek. Karlov'un ruhu şad olsun.

Haber Ara