Dolar

32,2122

Euro

35,0750

Altın

2.472,27

Bist

10.158,63

Kral Selman tahtı bırakacak mı?

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın, tahtı Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a bırakacağı iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-17 15:55:20

Kral Selman tahtı bırakacak mı?

Suudi Arabistan'da son haftada 30 vaiz ve akademisyenin gözaltına alınmasının ardında, İngiliz 'The Independent' gazetesi Kral Salman'ın tahtı bırakacağını iddia etti.

"YENİ KRALA HAZIRLIK"

The Independent gazetesi, Suud Kralı Salman'ın görevi oğlu ve veliaht prens Muhammed bin Salman'a bırakarak kenara çekileceğini söyledi. Gazete, gözaltıların yeni kral dönemine hazırlık amacıyla muhalefeti devreden çıkartmak için yapıldığınıı iddia etti.

muh

Ülkede kilit bir rolde bulunan Muhammed Bin Salman Savunma Bakanlığı ile birlikte ülkenin en büyük mali kurumu Aramco'nun söz sahibi yöneticilerinden biri. Muhammed bin Salman, Alman istihbaratı tarafından yazılan bir raporda "güce aç bir isim" olarak ifade edilirken, gözaltılar ile birlikte krallık için adı yeniden gündeme geldi.

MUHALİFLER ÖRGÜTLENİYOR

Muhalif gruplar ülkede yaşanan olaylara karşı ayaklanma girişiminde bulunurken, sosyal medyada protesto çağrıları yapmışlardı.

ter

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, vatandaşlardan sosyal medya üzerinde gerçekleştirdiği örgütlenmeleri "terör bağlantılı ya da aşırı görüşler" kapsamında değerlendirmeye alırken, bu türde paylaşımları yapanların ihbar edilmesi için çkarşı çağrıda bulunulmuştu.

Haber Ara