Dolar

32,2147

Euro

35,1269

Altın

2.468,67

Bist

10.182,14

Kırım Tatarları'na vatandaşlık müjdesi

Rusya Devlet Başkanı Putin, yurt dışından Kırım'a dönen Kırım Tatarları için vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılabileceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 09:58:06

Kırım Tatarları'na vatandaşlık müjdesi

Sputnik'in haberine göre, Kırım'ın Yalta kentinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Putin, "Kırım'a geri dönen ve uzun süredir burada yaşayan Kırım Tatarları için Rusya vatandaşlığı alma işlemleri kolaylaştırılabilir" dedi.

Toplantıya katılanlar, bazı Kırım Tatarlarının 1996'dan bu yana bölgede yaşadığını ancak vatandaşlık alamadıklarını aktardılar.

Putin, Kırımlıları, yarımadada bazı etnik gruplara özel haklar tanınıp diğerlerine tanınmadığına dair spekülasyonlara karşı da uyardı. "Bu tür spekülasyonları son derece tehlikeli buluyorum" diyen Putin, "Kırım'ın tüm sakinlerinin hakları —Rus, Ukraynalı ya da Kırım Tatarı olmasından bağımsız bir biçimde- korunmalı" ifadelerini kullandı.

'KIRIM TATARLARI, İSTİKRARSIZLIK İSTEYENLERE İZİN VERMEZ'

Kırım Tatarları'nın bilgeliğine vurgu yapan Putin, "Kırım Tatar halkının çıkarlarına aykırı siyasi amaçlar güden kişilerin, yarımadadaki durumu istikrarsızlaşmasına izin vermeyeceğine' inandığını ifade etti. Rusya lideri, "Bu kişiler dışarıda hak savunucusu olarak algılanmak istiyor. Ancak onlar için hakların hiçbir önemi yok" diye de ekledi.

'HİBE PEŞİNDE KOŞANLAR, KIRIM TATARLARI'NI TEMSİL EDEMEZ'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Tatarları konusunu kullanarak Kırım'daki durumu istikrarsızlaştırmak isteyenlerin, hibe almak ve siyasi hırslarını hayata geçirmek amacında olduğunu söyledi.

Putin, "Bu kişileri çok iyi tanıyoruz. 'Kendilerini profesyonel hak savunucusu' sanan bazı insanlar var. Bu insanlar için Kırım Tatarları'nın durumu önemli değil. Önemli olan yurtdışından hibe almak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara