Dolar

32,2348

Euro

34,9794

Altın

2.508,60

Bist

10.643,58

Keşmirlilerin ölüm kalım mücadelesi

İşgal altındaki Keşmirliler: Hindistan, Keşmirlileri “ölüm kalım” mücadelesine sürüklüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 15:38:32

Keşmirlilerin ölüm kalım mücadelesi

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Hindistan'ın işgali altında bulunan Keşmir'de, Bütün Partiler Hürriyet Konferansı lideri Seyyid Ali Geylani ve Jamnu ve Keşmir Kurtuluş Cephesi lideri Muhammed Yasin Malik, Hindistan yetkililerinin Keşmir halkını kasten “ölüm kalım” mücadelesine sürüklediğini söyledi.

Geylani ve Malik, Konferans'ın Hyderpora'daki ofisinde bir toplantı düzenleyerek Hindistan hükümetinin askeri bölgeler ve Keşmirli Hindu din adamlarına ait kasabalar oluşturmasını, uygulamaya koyduğu yeni endüstri siyaseti kapsamında kayıtsız işçiler için barınaklar inşa etmesini ve Jamnu Müslümanlarının içinde bulunduğu olumsuz şartları ele aldı.

Bütün Partiler Hürriyet Konferansı sözcüsü toplantıdan sonra yaptığı açıklamada tüm liderlerin, Hindistan siyaset yapıcılarının en kısa sürede “ Jamnu Keşmir'in demografisini değiştirmek” niyetinde olduğu fikrinde mutabık olduğunu söyledi.

Konferans sözcüsü, Hindistan tarafından Keşmirlilerin içine sokulduğu bu ölüm kalım mücadelesinin hakkı ile yerine getirilmesi için toplantıda tüm özgürlük taraftarı yapıların birlikte hareket etmesi gerektiği kararının aldığını söyleyerek “bu noktada herhangi bir ihmal ya da dikkatsizlik gösterisek sonumuz, kendi vatanlarında topraksız bırakılan Filistin halkı gibi olur” dedi.

Jamnu ve Keşmir Kurtuluş Cephesi Sözcüsü, toplantıda Hindistan hükümeti ve onun Keşmir'deki kuklalarına karşı tüm güçlerin birlikte hareket etme kararı aldığını ve bu açıdan toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

HİNDİSTAN'I DEMOGRAFİK DEĞİŞİM ÇABALARI

Hindistan, işgali altında tuttuğu Keşmir'in demografik yapısını değiştirmek için yeni yöntemler geliştiriyor.

Bu yöntemlerden biri zaten Hindistan ordusunun işgali altında olan binlerce dönümlük araziyi Keşmirli olmayan sanayicilere tahsis ediyor. Buralarda çalıştırılmak üzere ise yine dışarıdan işçiler getirilerek onlar için hazırlanan barınaklara yerleştiriliyor.

Bir diğer yöntem ise işgal altındaki toprakların bir kısmının emekli Hint askerlere tahsis edilmesi. Hindistan bu sayede Keşmir içinde küçük küçük asker kolonileri oluşturmayı hedefliyor.

Kessmir

Haber Ara