Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kerkük'te neler oluyor?

Irak ordusunun Kerkük'ü Peşmerge güçlerinden geri almak için askeri harekat başlattığını duyurmuştu. Irak ordusu ise bu iddiayı doğrulamadı. Kerkük'ten gelen son bilgilere göre ise Irak'ta Haşd-i Şabi güçleri Kerkük'ün batı ve güney bölgelerine konuşlanıp Peşmerge mevzilerine karşı yığınak yaptı. Bölgede tansiyon yükseliyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-13 16:37:50

Kerkük'te neler oluyor?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) siyasi ve fiili baskısı altında kalan Kerkük'te bugün hareketli saatler yaşandı. İddialara göre Bağdat, bölgeyi Erbil'den almak için harekete geçti. Fakat bu iddia İbadi yönetimi tarafından doğrulanmazken Haşd-i Şabi'nin bölgeye çok yaklaştığı belirtildi...

İşte yaşananlar:

IRAK ORDUSU OPERASYON BAŞLATTI

AFP haber ajansına konuşan Iraklı bir general, "Haziran 2014'te yaşanan olaylar esnasında Irak ordusunun kaybettiği bölgeleri geri almak için operasyon başladı" ifadesini kullandı. AFP'ye bilgi veren üst düzey generalin ismi açıklanmadı. Irak ordusu ise bu iddiayı doğrulamadı.

son-dakika-barzani-ye-bir-sok-daha-geri-aldilar-10046017

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosrat Rasul ise on binlerce Peşmerge'nin Irak ordusunun Kerkük'e yönelik operasyon tehdidine karşı bölgede konuşlandırılmış olduğunu söyledi. Resul, "Dün geceden bu yana en az 6 bin peşmerge daha, Irak ordusunun tehdidine karşı konuşlandırıldı" dedi. Öte yandan, Kerkük'e çok sayıda Peşmerge'nin gönderildiği ifade edildi. Reuters haber ajansı bölgeye gönderilen Peşmerge sayısını 'on binler' şeklinde ifade etti.

HAŞD-İ ŞABİ BÖLGEDE

Ağır silahlarla Tazehurmatu'da konuşlanan Haşd-i Şabi güçlerinin Kerkük kent merkezine mesafesi yaklaşık 20 kilometreye kadar düştü.

PEŞMERGE GERİ ÇEKİLDİ

IKBY Başkanı Barzani'nin peşmerge komutanı, bazı savunma hatlarından geri çekildiklerini duyuruldu. Peşmergeden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

pesmergeden_flas_aciklama_cekildik_1507891775_7485

IKBY YARDIM İSTEDİ

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, komşu ülkelerden ve BM'den yardım isteyerek bölgenin savaşa gitmesine engel olması gerektiğini açıkladı.

 

Haber Ara