Dolar

32,2474

Euro

34,6818

Altın

2.402,02

Bist

10.243,41

Katar Emiri, Sisi'yi aradı

Katar Emiri Temim, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi arayarak bayramını kutladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 14:33:11

Katar Emiri, Sisi'yi aradı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Halife'nin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan Katar adına casusluk davası sonrasında ilk defa Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi arayarak Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar Emiri Temim, Sisi'yi telefonla arayarak bayramını kutladı. Sisi ise Temim'e teşekkürlerini sundu ve bayramın tüm İslam alemine hayır getirmesi temennisinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer sanıklar hakkında Katar adına casusluk davasında verilen idam ve müebbet hapis cezalarına Katar tepki göstermişti. İlişkilerde meydana gelen bu sarsıntıdan sonra iki ülke lideri ilk defa görüşmüş oldu.

TÜRKİYE'DEN ÖNCE KATAR

İsrail ve Rusya ile arasındaki sorunlara dair anlaşma ve "üzüntü içeren" bir mektup eşliğinde son veren Türkiye; bunun ardından Mısır ile normalleşmeye dair de mesajlar vermişti.

İsrail ile anlaşmayı kameralar karşısına geçerek açıklamayan Binali Yıldırım burada bri gazetecinin “Sırada Mısır ile ilişkileri normalleştirmek mi var?” şeklindeki sorusuna, “Neden olmasın? Mısır ile de ilişkilerin normalleşmesi lazım. Zaten bizim Mısır halkı ile bir sorunumuz yoktur” şeklinde cevap vermişti.

Brüksel'de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Görüşmeye, ben şahsen kendim için söylüyorum hazırım” demişti.

Katar'dan gelen bu "telefon görüşmesi" haberi ile Suriye ve Filistin konusunda çoğu zaman yan yana duran Katar ve Türkiye ikilisinden Mısır ile ilişkileri ilk normalleştiren Katar olmuş oldu.

Haber Ara