Dolar

32,5173

Euro

34,9157

Altın

2.430,87

Bist

9.915,62

İsrail Filistinli bir genç kızı daha katletti

İsrail işgal güçlerinin Kudüs başta olmak üzere Filistin genelindeki katliamları sürüyor. Dün ikindi saatlerinde bir Filistinli genç kız daha işgal güçlerince katledildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 00:03:04

İsrail Filistinli bir genç kızı daha katletti

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre; Kudüs'ün batısındaki Beyt İksa kontrol noktasında dün ikindi saatlerinde işgal güçlerinin ateş açtığı Filistinli genç kızın katledildiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, kimliği henüz tespit edilemeyen Filistinli bir genç kızın 'şehit olduğunun' resmi olarak iletildiğini açıkladı.

İsrail medya kaynakları ve görgü tanıkları, kontrol noktasındaki İsrail askerlerinin doğrudan genç kızın üzerine ateş açtığını ve ağır yaralanıp yere düşen genç kızın kan kaybından hayatını kaybettiini ifade etti.

İsrail işgal polisi ise konuyla ilgili yayınladığı ilk bildiride, işgal askerlerinin bıçaklama eylemi girişiminde bulunan Filistinli genç kıza ateş açtıklarını söyledi.

Geçen yıl 1 Ekim'de patlak veren Kudüs İntifadası'nın başından bu yana işgal güçleri kontrol noktalarında Filistinli birçok genç erkek ve kızı bıçaklama eylemi gerçekleştirme niyetinde olduklarını iddia ederek gözaltına aldı ve bazılarını da yargısız infazla katletti.

Haber Ara