Dolar

42,7246

Euro

50,1763

Altın

5.941,30

Bist

11.325,02

İsrail Filistin'de el-Favar kampına saldırdı

İsrail askerlerinin el-Favar kampına düzenlediği baskında 35 Filistinli gerçek ve plastik mermilerle yaralandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 18:37:44

İsrail Filistin'de el-Favar kampına saldırdı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki el-Favar kampına düzenlediği baskında 35 Filistinlinin gerçek ve plastik mermilerle yaralandığı, onlarcasının da atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin kampta, çoğu gerçek ve plastik mermilerle yaralanmış 35 Filistinli ile atılan gazadan etkilenerek boğulma tehlikesi geçiren onlarca kişiye müdahale ettiği belirtildi.

Kamp sakinlerinden Emib el-Bayid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İsrail askerleri sabah saat 04.00 sularında kalabalık bir şekilde kampa saldırdı. Kampta aramalar yaparak insanları sorguya çektiler. Askerler her yeri aradı, evden eve geçtiler. Evlerdeki insanları sorguladılar. Her evde yaklaşık 3 saat kaldılar.” dedi.

İsrail askerlerinin ayrıca,kamplara girişi engellemek amacıyla tüm giriş çıkışları taş ve toprak yığarak kapattığı belirtildi.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail askerleri bugün teröre ve altyapısına darbe vurmak için el-Favra kampında operasyon başlattı.” ifadelerini kullandı.

Adraee, askerlere karşı direniş gösteren göstericileri dağıtmak için gerçek mermi kullanıldığını aktardı.

Filistinli Muhammed Ebu Fasfash (17) az önce işgalci İsrail askerleri tarafından göğsünden vurularak şehit edildi.

a1c0d696-20ff-45b9-b6a8-36eb20e6da56

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyen İsrail güçleri çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Hind Rajab'ın aile ve akrabalarını kabul etti

Haber Ara