Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

İsrail’den yeni işgal kararı: Salfit’in İstimlâki

İsrailli yetkililer, işgal altında bulundurdukları Batı Şeria’nın Salfit bölgesindeki arazileri istimlâk etme kararı çıkardı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 18:44:11

İsrail’den yeni işgal kararı: Salfit’in İstimlâki

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

Duvara ve Yerleşimlere Karşı Halk Komisyonu, İsrail yönetiminin, Batı Şeria'nın Zaviye kasabasının batısında bulunan Salfit bölgesinde Filistinlilere ait 2.500 dönümlük arazileri istimlâk etme kararı çıkardığı açıkladı.

Komisyon istimlâk kararında yer alan diğer bölgelerin Hilat Siricia, Hilat Hamad, Vadi el Nagasat, Vadi el Kebli, Cebel el Kurum, Deyr Kesis, El Zerd ve El Kastel gibi yerleri kapsadığını belirtti.

Salfit'in Suları Kasten Kirletiliyor

Salfit bölgesindeki çiftçiler, İsrail'in kanunsuz biçimde yerleşimler oluşturduğu Ariel bölgesinden gelen kirli sular nedeniyle tarladaki ürünlerinde ciddi hasarlar meydana geldiğini belirtiyor.

Çiftçiler ayrıca kaynak sularının domuz dışkıları ve böcekler ile kirletildiğini ve tarlalarına gelen bu pis suların mevsimlik ürünlerde çeşitli hastalıkları sebep olduğunu söylüyor.

Filistinli araştırmacı Halid Maali, çevreci kurumlara çağrıda bulunarak işgalci İsrail yetkililerini Filistin kaynaklarını kirletmeme ve doğaya zarar vermeme noktasında uyarmaya davet etti.

nergislalezar
Çevre hassasiyeti ancak bizim gibi ülkeler için geçerli.Onlar diledikleri gibi keser, biçer havayı; toprağı kirletir. Nükleerler ,hidrosantraller kurar, atomlar fırlatırlar. Ama biz yol yapamaz ev dikemeyiz çünkü dünyanın asıl sahipleri onlar...

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara