Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail askerlerinin bıçak korkusu paranoyaya dönüşüyor

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı bilgiye göre; işgalci İsrail yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin bıçaklı saldırı korkusu gittikçe büyüyor. Filistinlilerin bıçaklı saldırılarından endişe eden İsrail askerleri son olarak bir Filistinli genci daha bıçak taşıdığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 21:58:51

İsrail askerlerinin bıçak korkusu paranoyaya dönüşüyor

İsrail işgal güçleri, Kudüs kentindeki Şufat - Beyt Hanina yolu üzerinde Filistinli bir genci üzerinde bıçak taşıdığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

İsrail polis sözcüsü Luba Es-Semri, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal polisinin ve sınır muhafızlarının 16 yaşındaki Filistinli genci Şufat'tan geçen ve Beyt Hanina'ya giden otobüse bindikten sonra gözaltına aldıklarını ve gencin üzerinde yapılan aramada bıçak ele geçirildiğini söyledi.

Es-Semri, Kudüs'teki Şufat Mülteci Kampı sakinlerinden olduğu anlaşılan Filistinli gencin sorguya çekilmek üzere polis merkezine götürüldüğünü belirterek, gözaltına alınan gencin bıçaklama eylemi gerçekleştirme niyetinde olduğunu söylediğini iddia etti.

İsrail işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planlarına hız vermesine ve Yahudi yerleşimcilerin artan baskınlarına tepki olarak patlak veren Kudüs İntifadası'nın başladığı 1 Ekim 2015'ten bu yana Kudüs kentinde birçok bıçaklama eylemi gerçekleştirildi.

Tel Aviv hükümetine bağlı polis birimleri, intifadanın başından bu yana Filistinli onlarca genci bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

Haber Ara