Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail 28 kadını Facebook paylaşımları nedeniyle gözaltına aldı

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana 28 Filistinli kadını Facebook'taki paylaşımları nedeniyle gözaltına aldığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 14:03:33

İsrail 28 kadını Facebook paylaşımları nedeniyle gözaltına aldı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinli kadınların gözaltına alınmalarının işgal güçlerinin öteden beri başvurduğu eski bir politika olduğunu, belirli bir döneme has olmadığını ve şartlara göre yoğunlaştığını söyledi.

Kudüs İntifadası'nın başından bu yana geçen yedi ay boyunca işgal güçlerinin sudan bahanelerle Filistinli birçok kadını ve genç kızı gözaltına aldığına dikkat çekilen bildiride, gözaltına alınanlardan bazılarının Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlara karşı direnmekle ve bazılarının da bıçaklama eylemi girişiminde bulunmakla suçlandıkları, bir kısmının da işgal zindanlarındaki yakınlarını ziyaretleri sırasında gözaltına alındıkları ifade edildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, Kudüs İntifadası'nın başından bu yana işgal güçlerinin Filistinli kadınları gözaltına almak için yeni suçlar uydurduğuna işaret ederek, bu yeni suçların başında sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla kışkırtıcılık yapmak suçunun geldiğini bildirdi.

6'SI HALA TUUTKLU

Bildiride, Filistinli 28 kadına bu tür suçlamaların yöneltildiğinin tespit edildiği ve onlardan 6'sının halen işgal zindanlarında tutulduğu kaydedildi.

 

Haber Ara