Dolar

32,2700

Euro

34,9731

Altın

2.461,44

Bist

10.180,69

IŞİD zanlısı intihar etti

Almanya'da IŞİD'li şüphesiyle tutuklanan Jaber Albakr cezaevinde intihar etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 03:08:40

IŞİD zanlısı intihar etti

Ajanslarda yer alan habere göre; Almanya'nın Leipzig kentinde cumartesi günü yardım istediği sığınmacıların şüphelenmesi üzerine polise haber vererek yakalattığı Jaber Albakr'ın kaldığı cezaevinde intihar ettiği bildirildi.

Alman Haber Ajansı (DPA) 22 yaşındaki Albakr'ın hücresinde kendini asarak hayatına son verdiğini duyurdu. Avukat Alexander Hübner, Alman medyasına yaptığı açıklamada, Almanya'da böyle bir şeyin meydana gelmesini 'skandal' olarak niteledi. ​Hübner ayrıca daha bugün cezaevi müdür yardımcısıyla telefonda görüştüğünü ve Albakr'ın hücresini sık sık kontrol edileceği garantisini verdiğini vurguladı.

Almanya'ya 2015 yılında sığınmacı olarak gelen Albakr'ın başkentin havalimanlarından birinde bombalı bir saldırı planladığı ve IŞİD ile teması olduğu belirtilmişti.

Albakr'ın Chemnitz kentindeki evinde yapılan aramada 1.5 kilogram tahrip gücü yüksek patlayıcı madde bulunmuştu. Polisin elinden kaçmayı başaran Albakr'ı Leipzig'de ziyarete gittiği 3 Suriyeli, ellerini ve ayaklarını elektrik kablolarıyla bağlayarak polise teslim etmişti. Alman basınında Albakr'ın aylarca Türkiye'de kaldıktan sonra Ağustos ayında yanında yüklü miktarda ABD doları ile Almanya'ya döndüğü iddiaları yer almıştı. Savcılığın konuyla ilgili yarın açıklama yapacağı belirtildi.

Haber Ara