Dolar

32,4593

Euro

34,7431

Altın

2.423,26

Bist

10.082,77

Irak Ordusu Musul'un batısında 'yüzer köprüler' kuracak

Irak güçleri Dicle Nehri üzerinde 'yüzer köprüler' kurmaya hazırlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 14:35:35

Irak Ordusu Musul'un batısında 'yüzer köprüler' kuracak

AA'nın haberine göre Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, basına yaptığı açıklamada, "Ordu güçlerinin Musul'un batısına geçişinde kullanılacak yüzer köprülerin kurulumu normal şartlarda birkaç saatten fazla sürmez" dedi.

Bununla birlikte kentin batısına yönelik operasyonun kolay olmayacağını ifade eden Resul, "Batıdaki nüfus yoğunluğundan dolayı operasyonların türlü zorlukları olacak. Söz konusu bölgede yaklaşık 750 bin sivil bulunuyor. Operasyonu zorlaştıracak başka bir etken de batıdaki dar sokak ve caddeler" değerlendirmesinde bulundu.

Musul'un batısına geçişi sağlayacak yüzer köprüleri kurmak sadece birkaç saatte mümkün olsa da buradaki asıl tehlikenin bu köprüleri yerleştirecek askeri mühendislik ekibine düzenlenebilecek DEAŞ saldırıları olduğu kaydediliyor.

KÖPRÜLERİN KURULUMU SIRASINDA SALDIRI ENDİŞESİ

Irak ordusundan emekli albay Halil Naimi, IŞİD'in yüzer köprülerin kurulumunu çeşitli yöntemlerle engellemeye çalışacağını ifade etti.

Yüzer köprülerin kurulumu sırasında askeri mühendislik ekibinin güvenliği için havadan yoğun koruma desteği sağlanacağını dile getiren Naimi, "IŞİD, bu köprülerin kurulumu sırasında ekibe denizden bombalı teknelerle saldırı düzenleyebilir. IŞİD, ayrıca keskin nişancıları ile de yüzer köprülerin kurulmasına engel olmak isteyecektir" diye konuştu.

Naimi köprüleri kuracak Iraklı ekibin bu konuda ABD'li askerlerden eğitim aldığına işaret ederken, "Kurulum sırasında kayıp olacaktır ancak sonuç olarak bu köprüler ivedilikle kurulacak" ifadesini kullandı.

Musul'un batısında IŞİD'in Haziran 2014'te kente girer girmez ele geçirip konuşlandığı Musul Havalimanı ile Valilik, Vilayet Meclisi, Musul Operasyonlar Komutanlığı gibi hükümet binaları yer alıyor.

Irak ordusu, Salahaddin ve Enbar vilayetlerindeki kurtarma operasyonlarında da yine IŞİD'in yıktığı köprüler yerine kurduğu yüzer köprüleri kullanmıştı.

Haber Ara