Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Irak Cumhurbaşkanı'ndan İbadi yönetimine eleştiri

IKBY'ye yakınlığı ile bilinen Irak Cumhurbaşkanı Iyad Allavi, Bağdat yönetimini eleştirdi. Başbakan İbadi geçtiğimiz günlerde Barzani ve Allavi arasında yapılan görüşmenin Bağdat'ı bağlamayacağını açıklamıştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 16:53:07

Irak Cumhurbaşkanı'ndan İbadi yönetimine eleştiri

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yaptığı bağımsızlık referandumu Irak'ta gerilimleri artırmış durumda. “Yenilikler İçin Milli Yurtsever Birliktelik Komitesi” ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi “Bundan 8 ay önce Kürdistan Başkanı Mesud Barzani referandumu gündeme taşıdı, fakat Bağdat'tan bu krizi çözme yönünde hiçbir adım atılmadı” dedi. Allavi, Bağdat'ın Irak'taki bileşenler içinde adalet ve eşitliği sağlamaması durumunda Kürdistan krizinin son kriz olmayacağını söyledi.

Bağdat'a referandumdan aylar önce haber verildiği ancak Bağdat'ın adım atmadığını belirten Allavi, “Gerçek bir diyaloğun gerçekleşebilmesi için eski ve derin olan sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır. Her ne kadar anayasa çözüm için tek kaynak olsa bile yeni maddelerin yazılması gerekiyor. Bu şekilde gerçek vatandaşlık, eşitlik ve birbirini kabul etme durumu gerçekleşebilir” diye konuştu.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

745994_2

Haber Ara