Dolar

32,4149

Euro

34,7881

Altın

2.399,68

Bist

10.208,65

'İngiltere ajanlarını çekti' iddiası

Rusya ve Çin'in İngiltere'ye ait gizli dosyaların şifrelerine ulaştığına dair haberlerin ardından Londra hükümeti bazı ülkelerdeki ajanlarını çekti. Sunday Times'ın iddiasına göre Rusya ve Çin, İngiliz ajanlarının tespit edilmesi için gereken ipuçlarına sahip.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 21:11:30

'İngiltere ajanlarını çekti' iddiası

Sunday Times'ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, eski Amerikan casus Edward Snowden'ın sızdırdığı bilgilerle Rusya ve Çin gizli İNgiliz dosyalarına sızmayı başardı. İngiltere de hayatlarının tehlikede olacağı kaygısıyla halihazırda bazı operasyonlarda kullandığı ajanları Londra'ya çekti.

Snowden, 2013 yılında ABD ve İngiliz istihbaratına ait 1,7 milyon adet gizli belgeyi sızdırmıştı. Belgelerde Amerikan istihbaratı NSA'in dünya liderleri de dahil binlerce kişiyi dinlediği ortaya çıkmıştı.

Snowden, belgeleri sızdırdıktan sonra Hong Kong üzerinden Rusya'ya kaçmş, dijital ortamdaki belgeleri de beraberinde götürmüştü.

Sunday Times'a konuşan İngiliz hükümet kaynakları, Çinli ve Rus istihbarat ajanslarının Snowden belgelerini inceleyip bir İngiliz casusun nasıl tanınabileceğine dair ipuçlarına ulaştığını düşünüyor. Russia and China crack top-secret files stolen by fugitive US whistleblower Edward Snowdenhttp://t.co/yLBoG2IhPl pic.twitter.com/Qxk6A4zYPC — The Sunday Times (@thesundaytimes) June 14, 2015

Kaynak: Sunday Times, Reuters

Haber Ara