Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İbadi ile Barzani Paris'te buluşacaklar mı?

İbadi ve Barzani'nin Paris'te bir araya geleceği iddia edildi. İkilinin görüşmesine ilişkin iddialar Iraqi News'de yer alan haberde yalanlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-02 18:16:15

İbadi ile Barzani Paris'te buluşacaklar mı?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumundan sonra bölgesel yönetimin Başkanı Mesut Barzani ve Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un girişimleri sonucu Paris'te bir araya gelecekleri öne sürüldü.

BÖYLE BİR ŞEY GÜNDEMDE YOK

Iraqi News'a göre, Irak Başbakanlığı, El İbadi'nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine planladığı Paris ziyareti sırasında Mesut Barzani ile bir görüşmesinin gündemde olmadığını açıkladı.

El İbadi'nin Sözcüsü Saadi El Haditihi, Paris ziyareti sırasında bağımsızlık referandumu meselesinin ele alınmayacağını belirtti. El Haiditihi, El İbadi'nin Fransa ziyareti sırasında ikili ilişkilerin ve Fransa'nın Irak'ın güvenlik ve askeri kabiliyetinin artarılmasındaki rolü olmak üzere, "iki dosya"nın görüşüleceğini vurguladı.

"REFERANDUM SONUÇLARI İPTAL EDİLMEDİKÇE GÖRÜŞME YOK"

Öte yandan, Irak Başbakanlığı basın bürosundan yapılan bir açıklamaya göre, El İbadi, bağımsızlık referandumunun sonuçlarının iptal edilmediği sürece IKBY ile görüşmelerde bulunmayacak.

Barzani'ye bağlı Rudaw'a göre, açıklamada "Kürdistan Bölgesi, anayasaya aykırı referandumun sonuçlarını iptal etmeli ve bunun ardından, Irak'ın toprak bütünlüğünü güçlendirmek için Bağdat ile ciddi diyaloğa girmeli" denildi.

Haberde Irak Başbakanlığı basın bürosunun açıklamasının Erbil'in referandumu iptal etmeyi reddetmesinden bir gün sonra geldiğine dikkat çekildi.

Haber Ara