Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

HTŞ'den El Kaide'ye cevap geldi

Heyet'ut Tahrir'uş Şam'dan kendilerine 'Ya muhaliflerle birleşin ya da geri dönün' çağrısı yapan El Kaide lideri Dr. Eymen ez-Zevahiri'ye cevap geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-05 13:31:03

HTŞ'den El Kaide'ye cevap geldi

Heyet'ut Tahrir'uş Şam (HTŞ) ve El Kaide arasındaki 'biat' tartışması tarafların karşılıklı açıklaması ile devam ediyor. El Kaide lideri Dr. Eymen ez-Zevahiri, 28 Kasım'da yayınlanan ses kaydında HTŞ'nin El Kaide'ye olan bağlılığını 'gayri meşru' bir şekilde bozduğunu söylemişti. Zevahiri ayrıca HTŞ'nin ortaya koyduğu 'Sünni devrimci' projenin başarısız olduğu belirtmiş, "Ya Suriye'deki mücahitlerle birleşirsiniz ya da cemaatinize geri dönersiniz" demişti.

HTŞ'DEN CEVAP GELDİ

Mepanews'in haberine göre HTŞ'nin üst düzey yöneticilerinden olan Ebu Abdullah eş Şami, Zevahiri'nin iddialarına yönelik bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. Zevahiri ile aralarında uzun süredir bir iletişim kopukluğu yaşandığını söyleyen eş-Şami, Suriye'de icra ettikleri tutuklamaların savaşçıların saflarını bölmeye çalışan kişilere yönelik olduğunu söyledi:

"Mesele el-Kaide'ye çağıranların tutuklanmakla tehdit edilmesi değildir. Bilakis mesele, bizim el-Kaide olduğumuz dönemden beri bize karşı husumet besleyen, irtibatı kopardığımızda ise, hesaplarını uygulayabilmek için el-Kaide sancağını kaldıranlardır."

getimage

"EL KAİDE İLE BAĞLARIMIZI KOPARMADAN ÖNCE DEĞERLENDİRME YAPTIK"

Eş-Şami, 2016 yılının Mayıs ayında Zevahiri tarafından yapılan açıklamanın Suriye'de bulunan El Kaide temsilcileri ile tartışıldığını, onların görüşünün alınmasının ardından El Kaide ile bağların koparıldığını ifade etti.

HTŞ'nin El Kaide'ye cevap mektubunun tam metni için TIKLAYINIZ

"EL KAİDE İSMİ DEĞİŞMELİ"

Amerika'nın -medya gücü sayesinde- El Kaide ismini Müslümanlara kötü göstermekte başarılı olduğunu ifade eden eş-Şami, Zevahiri'nin de bu ismin değiştirilmesi konusunda telkinde bulunduğunu söyledi. İlim adamı olduğunu ifade ettiği Abdulaziz Tarifi'nin de El Kaide ile bağların koparılmasının Suriye'deki savaşın faydasına olacağına dair kendilerine bir mektup gönderdiğini ifade eden eş Şami, "Bizim bağı koparışımız, ne sözü bozma ne de ahde vefasızlık sayılamayacak tarihsel bir süreçte gerçekleşmiştir" dedi. “Doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz" ayetine değinen eş-Şami, Zevahiri'nin kendisine ulaşan eksik bilgilerle bir kanaat geliştirdiğini ifade etti.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

794777

Haber Ara