Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hizbullah ABD’yi yine tehdit etti

Hizbullah, ABD’yi Irak’taki Amerikan askerlerini vurmakla tehdit etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 16:38:46

Hizbullah ABD’yi yine tehdit etti

Amerikan ordusunun Irak'a ek asker göndereceğini açıklaması üzerine Hizbullah bir açıklama yaptı ve ABD'yi ülkedeki askerini vurmakla tehdit etti.
Hizbullah tarafından yapılan açıklamada “ ABD, Irak ortak operasyonlar komutası bahanesi ile Irak'ın işlerine çok fazla müdahil oluyor” dendi.

ABD ordusu ülkedeki IŞİD varlığının temizlenmesi için Irak'a ek asker gönderdiğini söylerken Hizbullah tam aksini iddia ediyor.

“IŞİD, Amerikalıların üvey kardeşidir ve son nefeslerini alıp vermektedir. Bu yüzden Amerikalılar “klinik olarak ölü” olan kardeşleri IŞİD'i korumak için sahaya asker indiriyor” diyen Hizbullah açıklaması şöyle devam ediyor:

“Sahip olduğumuz nitelik ve nicelikle geçmişte Amerikalıların üstesinden geldik. Şimdi daha zengin hale gelen kaynaklarımızla onlara saldırmaya devam edeceğiz. Irak sokakları patlayıcılarla yok ettiğimiz ABD araçlarının kalıntılarıyla dolu.

İşgalci korkak askerler şunu anlamalılar: araçları ne kadar korunaklı olursa olsun, o araçlar içinde yanarak can verecekler”.

Hizbullah'ın bu açıklaması ABD'nin IŞİD operasyonları sözcüsü Steve Warren'ın, Irak'ta IŞİD'le mücadele eden güçlere ek olarak ABD denizcilerinin gönderileceğini açıklamasının ardından geldi.

Haber Ara