Dolar

42,7234

Euro

50,1248

Altın

5.929,89

Bist

11.272,15

Harari: “insanları uyuşturcu ve bilgisayar oyunlarıyla meşgul tutmalıyız”

İsrailli Yazar ve Tarih Profesörü Yuval Noah Harari, 'COVID-19 BÜYÜK SIFIRLAMA' başlığı altında katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar tepki çekti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2022-04-21 09:29:36

Harari: “insanları uyuşturcu ve bilgisayar oyunlarıyla meşgul tutmalıyız”

Sapiens kitabının yazarı İsrailli Yazar ve Tarih Profesörü Yuval Noah Harari, "Bu kadar çok insanı ne yapacağız?" sorusuna verdiği ilginç cevap tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

Sunucunun, "21. yüzyılın politik ve ekonomik sorusu; Bu kadar çok insanı ne yapacağız? - Kitabınızda bir cevabınız var mı?" sorusuna ise İsrailli yazar Harari, şöyle cevap verdi:
"En azından uyuşturucularla ve bsayar oyunları ile mutlu ve (meşgul) tutmalıyız."

Ekran Resmi 2022-04-21 09.30.46 Yuval Noah Harari kimdir?

Dünyaca ünlü İsrailli tarih profesörü olan Yuval Noah Harari 1976 yılında dünyaya geldi. Seküler Doğu Avrupa kökenli bir Yahudi ailenin çocuğu olan Harari Haifa'da büyüdü. Kudüs İbrani Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimi alan yazar, 2002 yılında da Oxford'da doktorasını yaptı. Yazar, İsrail'de yasal olmaması nedeniyle kocası Itzik Yahav ile Kanada'da evlendi.

Lisans ve yüksek lisansını yaptığı Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders veren yazar, küçüklüğünden beri gerçekte neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordu. Kim olduğumuz, bu dünyada ne yaptığımız, yaşamın ne demek olduğu gibi insanoğlunun en temel sorularını sorgulayarak gerçeğe ulaşmak için çaba sarf eden yazar, toplumun genel olarak kabul ettiği hiçbir şeye inanmak zorunda olmadığını belirtiyor.

Dünya Tarihi, Ortaçağ Tarihi ve Askeri Tarih konularında uzmanlaşan yazarın, bu konular hakkında yaptığı çalışmaları kitap olarak yayımlandı. Ayrıca, makro-tarihsel sorular üzerinde yoğunlaşan Yuval Noah Harari Türkiye'de “Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens” adlı kitabıyla çok satanlar arasına girerek adından söz ettirdi. 20 farklı dile çevrilen eser sadece Türkiye'de değil dünyada da en çok satanlar arasında yer aldı. Harari “Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens”te, insanoğlunun tarihi gelişimini bedensel evrimlerden ziyade daha çok insanlığın zihinsel evrimleri üzerinde durarak anlatıyor.

Yazar, Türkçe'ye çevrilen bir diğer eseri ise “Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi” kitabında ise kehanetlerden çıkarımlar yaparak insanlığı gelecekte nelerin beklediğini anlatmaya çalışıyor.

aziz
dine inanmayan insanların toplum planı ne olabilir ki. şunu mu demeli bütün insanlar bilim ve sanatla uğraşmalı. bunun teorik olarak mümkün olmadığını herkes biliyor. dine inanmayanların büyük bir kısmı bilim ve sanat insanı değil. o zaman ne yapacaklar yiyip içip eğlenecekler. adam kendi inancına göre doğru söylemiş
Ahmet
Ütopimanyak bir homonun tarih adına saçmaladığı inciler ve siyonist ve prefaşist zihniyete sahip bir kafa yapısı. Hitler bu siyonist mantıklı itleri boşuna mı fırınlarda yaktı..
Anti_satan
Ne sanıyorlar bunlar kendilerini? Dokunulamaz ya da tanrımı. Ara ara çıkıp hangi yetkiyle çıkıp ortaya boşboş açıklamalar yapıyorlar?
yorum
Eşcinsel olduğunu saklamayan Harari, 2002 yılında “Her şeyin internetim” dediği eşi İtzik Yahav ile tanışır. Yahav, aynı zamanda Harari’nin kişisel yöneticisidir. Kanada’da Toronto’da resmi bir törenle evlenirler.
aklınızı kullanın
'yahudi top ' diye tükürük saçarak bağırmaktan başka argümanı olmayan bu barzolara ifade hakkı veren sosyal medyadan nefret ediyorum.
Erdem
Çok iyimser bir cevap olmuş. Tüm insanlar ölmeli .net İnsan tarihin en vizyonsuz canavarıdır. Bir avuç çimen tüm insanlardan daha değerlidir. İnsanları öldürmek için tetiğe basmaktan çekinmem sadece tetiğe basarken parmağımın yorulmasından çekinirim. İnsanın hakkı budur.
Mustafa
Hitler sevici da....akların bile yaşadığı şu dünyada kaynakların doğru düzgün dağılımı için insanların üremesine kısıtlama getirilmeli.
Antidin
Dine inanmayınca yiyip içip eğleniliyorsa, ne güzel işte gel katıl aramıza :)iyi bir kul olmaksa amacın, yaradana gelene kadar çok efendin olur merak etme...
Metin
Adamın bir cümlesini alıp haber yapmaa ne amaçlanıyor, linç mi? Büyük ihtimalle bu adam kinaye yapmıştır, kendisini anlamadan çamur atanların yüzde 99'undan daha zeki biri olduğuna eminim.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara