Dolar

32,8626

Euro

35,2157

Altın

2.452,19

Bist

10.471,32

Halep'ten çıkan yeni konvoylar yolda

Birleşmiş Milletler, gece saatlerinde ve sabah kentten yaklaşık 300 özel aracın ayrıldığını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-22 10:42:24

Halep'ten çıkan yeni konvoylar yolda

Binlerce kişinin çatışma bölgesinden tahliye edildiği Suriye kenti Halep'te, operasyon devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM), gece saatlerinde ve bu Sabah kentten yaklaşık 300 özel aracın ayrıldığını Reuters haber ajansına açıkladı.

Dün akşama kadar 24 saat boyunca engellenen tahliye işlemleri, otobüslerin hareket etmesiyle yeniden başlamıştı. Bölgedeki gözlemciler son muhaliflerin de Halep'ten ayrıldığını bildirmiş ancak BM bu bilgiyi doğrulamamıştı.

YOLCULUK SAATLER SÜREBİLİYOR

Konvoylar yola çıksa da tarafların birbirini engellemesi nedeniyle yolculuk saatler sürebiliyor. Ayrıca bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, tahliyeleri zorlaştırıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada tahliye edilen muhaliflerin sayısının 37 bin 500 kişiye ulaştığını duyurmuştu.

MUTABAKATA VARILMIŞTI

Türkiye, Rusya ve İran'ı Moskova'da buluşturan zirvede, üç ülke Suriye'de kalıcı ateşkes için mutabakata vardıklarını ilan etmişti.

TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLİYORLAR

İç savaşın en şiddetli yaşandığı kent olan Halep'teki tahliyeler, geçen hafta başlamıştı. Kentten çıkarılanlar muhaliflerin kontrolünde bulunan batıdaki İdlib'e götürülüyor. Ağır yaralı siviller ise Türkiye'ye getiriliyor. Halihazırda Türkiye'de tedavi altına alınan yaralı sayısı 170'den fazla.

Haber Ara