Dolar

32,2483

Euro

34,7906

Altın

2.451,70

Bist

10.218,58

Fransa Dışişleri Bakanı Drian: Rusya Afrika'da paralı askerleri destekliyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, BM Genel Kurulu arasında yaptığı açıklamalarda Rusya'nın Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki paralı askerleri desteklediğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-26 14:26:48

Fransa Dışişleri Bakanı Drian: Rusya Afrika'da paralı askerleri destekliyor

Jeune Afriue'in AFP haber ajansı kaynaklarına dayanarak yaptığı habere göre; BM Genel Kurulunun oturum aralarında düzenlediği basın toplantısında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya'nın Afrika'da paralı askerleri desteklediğini belirtti. Drian, “Rusya, bu ilkede diplomatik ve askeri olarak ve aynı zamanda paralı askerlerin yanında yer almaktadır. Arabuluculuk yapabilecek bir konumda değildir.” dedi.

Rusya, bölgenin çoğunluğunu kontrol eden silahlı gruplarla çok yönlü arabuluculuğa müdahale etti. Afrika Birliği'nin önderliğindeki resmi arabuluculuğa paralel olarak farklı gruplar arasında Hartum'da Ağustos ayı sonlarında bir toplantı düzenlendi

Orta Afrika makamları, kısmen de olsa, Temmuz 2017'den beri silahlı grupların ve hükümetin müzakere masasının etrafında oturması için çabalayan arabulucuların çabalarını desteklediklerini açıkladı.

Kaynak: jeune Afrique

Haber Ara