Dolar

32,5246

Euro

34,7847

Altın

2.440,94

Bist

9.915,62

Florida Camii'nin seçim bölgesi iptal edildi

ABD’de oy verme işlemleri için kullanılan yerlerden biri olan Florida’daki cami, son yıllarda müslümanlara karşı artan saldırılar yüzünden, önümüzdeki seçimlerde kullanılmayacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 14:31:57

Florida Camii'nin seçim bölgesi iptal edildi

Seçimlerde okullar ve kiliselerin yanı sıra camilerin de kullanıldığı Amerika'da, son yıllarda müslümanlara karşı artan tehdit ve saldırılar yüzünden, Palm Beach County, Florida'daki cami başkanlık seçimleri için kullanılmayacak.

BBC'nin haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Palm Beach Bölgesi Seçim Gözetmeni Susan Bucher “Bazı vatandaşlar bir camide oy kullanırken kendilerini rahat hissetmediklerini söyledi” dedi. Seçim Gözetmeni ayrıca bir kişinin de, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi zamanı camide bomba tehdidi yapılarak, herkesin dışarı çıkartılabileceğini ve seçimin güvenirliğini tehlikeye atacağını belirttiğini de ifade etti.

İslam Merkezi Başkanı Bassem Alhalabi ise topluma hizmet etmekten memnun olduklarını ve alınan karar çok üzüldüklerini belirtti.

İslam Merkezinin gerçek anlamda bir toplum merkezi olduğunu söyleyen Bassem, evsizlere yemek verdiklerini, Adalet Bakanlığı ile gençlere yönelik programlar yaptıklarını ifade edip, kasırga zamanı da merkezi evini kaybedenlere açtıklarını anımsattı.

Haber Ara