Dolar

43,6354

Euro

51,9133

Altın

7.144,11

Bist

13.787,82

'Filistinlilerle istikrarlı bir anlaşma görmedim'

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, hayatı boyunca Filistinlilerle istikrarlı bir anlaşma görmediğini ve göremeyeceğini söyledi.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 14:59:03

'Filistinlilerle istikrarlı bir anlaşma görmedim'

AA'nın haberine göre, İsrail'de her sene düzenlenen Herzilya Konferası'nda konuşan Yalon, "Hayatım boyunca Filistinlilerle istikrarlı bir anlaşma görmedim ve göremeyeceğim. Filistinlilere karşı siyasetimiz son derece açık, onlara hükmetmek istemiyoruz" dedi.

Yalon, "Modus vivendi oluşturmak için gerçekçi adımlar atmamız gerekiyor" diye konuştu.

Nükleer müzakereler konusunda İran ile yapılan anlaşmayı da eleştiren Yalon, " İran, tüm ekonomik yaptırımlara rağmen, terörü ve İsrail ile savaşan kişileri finanse etmeyi öncelikleri arasında tutuyor" ifadelerini kullandı.

Yalon, söz konusu anlaşmanın nükleer tesislerin kapatılmasını kapsamamasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri geçen yıl Nisan ayında sekteye uğramıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Trabzon'dan ilginç görüntüler

Haber Ara