Dolar

32,1975

Euro

34,9727

Altın

2.506,04

Bist

10.895,25

Filistinli tutuklu Allan için gösteri

İsrail'deki Arap aktivistler, yaklaşık iki aydır açlık grevi yapan Filistinli tutuklu avukat Allan'ın serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 10:35:09

Filistinli tutuklu Allan için gösteri

İsrail'deki onlarca Arap aktivist, yaklaşık iki aydır açlık grevi yapan ve 5 gün önce komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan'ın serbest bırakılması için Hayfa ve Raht kentlerinde gösteri yaptı.

Hayfa kentinin orta kesimi ile ülkenin güneyindeki Raht kentinde düzenlenen gösteride aktivistler, Muhammed Allan'ın (30) posterlerini taşıyarak serbest bırakılması için slogan attı.

Filistin Esirler Cemiyeti, Allan'ın cuma günü komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı.

Nablus kentinde yaşayan Allan, 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, temmuz ayında İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu. 

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı. 

Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevinde bulunan Allan için uygulanması gündemde olan zorla besleme yasasına karşı çıkıyor.

 

Haber Ara