Dolar

32,3881

Euro

34,6230

Altın

2.391,82

Bist

10.045,74

Fas halkından Mescid-i Aksa çağrısı

Fas’ta faaliyet gösteren Ümmetin Sorunlarına Destek İçin Fas Komisyonu, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, hükümet ve halklar olarak İsrail askerlerinin saldırılarına uğrayan Mescidi Aksa’ya destek vermelerini ve etkin bir şekilde harekete geçmelerin istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-14 11:53:11

Fas halkından Mescid-i Aksa çağrısı

Komisyon “Aksamız tehlike, daha ne bekliyorsun?” başlığıyla basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada komisyon işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya ve burada ibadet eden halka karşı yaptığı saldırı ve tecavüzü şiddetle kınadıklarını belirtti.

Filistin Yönetimi'nden halkın Mescidi Aksa'yı savunması için düşmanla yaptığı işbirliğini sonlandırmasını talep eden Komisyon, Aksa'nın karşı karşıya kaldığı saldırılardan Ürdün rejimi, Kudüs Komisyonu ve Arap rejimlerinin sorumlu olduğunu hatırlattı.

Müslüman halklara çağrıda bulunan Komisyon, zaman ve mekân açısından bölünmeyle karşı karşıya kalan Mescidi Aksa'ya destek vermelerini istedi.

İsrail askerleriyle yerleşimcilerin saldırılarına karşı Mescidi Aksa'yı korumaya çalışan Kudüs halkıyla iftihar ettiklerini belirten Komisyon, işgalcinin baskınlarını önlemek için burada bulunmayı sürdürmeleri gerektiği ifade etti.

Haber Ara