Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Erdoğan, Trump öncesi mevzi kazanmaya çalışıyor'

Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, 'Erdoğan, Trump ile ilk görüşmelerinden önce olabildiğince mevzi kazanmak istiyor' diye yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 10:36:54

'Erdoğan, Trump öncesi mevzi kazanmaya çalışıyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan (9 Ocak 2017) : "DEAŞ, FETÖ ve bölücü örgütlerden gelen tehditlere karşı müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri'ni kararlı, güçlü ve tereddütsüz bir biçimde yanımızda görmek istiyoruz. Yeni Başkan Trump'ın 20 Ocak'ta görevi almasıyla özellikle birlikte karşılıklı diyalogu hızlandıracağımıza inanıyorum. Bilhassa bölgesel konularda Sayın Trump ile anlayış birliğine vararak kısa zamanda mesafe kaydedeceğimize inanıyorum."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu (9 Ocak 2017) : "ABD'den iki öncelikli beklentimiz var. Birincisi FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK'nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir."

TÜRKİYE, ABD'DEN BİR ŞEYLER YAPMAMASINI İSTİYOR"

Her iki ismin dün Büyükelçiler'e hitapları sırasında ifade ettikleri cümleleri köşesine taşıyan Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, "Türkiye ABD'den bir şeyler yapmasını değil, yapmamasını istiyor" dedi.

ERDOĞAN MEVZİ KAZANMAK İSTİYOR

"Erdoğan, Trump ile ilk görüşmelerinden önce olabildiğince mevzi kazanmak istiyor" diyen Yetkin, bu mevzileri şu şekilde sıraladı:

- İncirlik'i ABD ve NATO uçuşlarına açık tutmak
- Fırat Kalkanı harekâtı ile Suriye'de fiili durum yaratmak
- Rusya ile nispet yapmak
- Irak ve İran ile ilişkileri düzeltmeye çalışmak
- İsrail ile ilişkilerde normalleşme adımları

ANAYASA

Yetkin, Erdoğan'ın ABD ile ilişkileri PKK'dan arındırıp bölgede güç kazanmak isterken aynı zamanda Anayasa değişikliği yoluyla da Türkiye'de güç kazanmak istediğini belirtti.

Haber Ara