Dolar

44,4200

Euro

51,2209

Altın

6.418,21

Bist

12.698,19

Doğu Ukrayna'da ateşkes ihlalleri arttı

Ukrayna'nın doğusunda Rus askerleri ve hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda Minsk anlaşmasının birçok maddesinin ihlal edildiği açıklandı

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-30 19:56:02

Doğu Ukrayna'da ateşkes ihlalleri arttı

AGİT gözlemcilerinin 28 Nisan'da yaptığı açıklamasına göre Ukrayna'nın doğusunda hükümet askerleri ve Rus ayrılıkçıları arasında ateşkes ihlalinin son ayların en yüksek derecesinde ulaştığını bildirdi.

AGİT Gözlemciler Grubu başkanı Ertuğrul Apakan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen teşkilat toplantısında son birkaç hafta boyunca "Ukrayna'nın doğusunda silahlı çatışmaların daha önce görülmemiş dereceye" ulaştığını söyledi.

Apakan, tarafların bu çatışmalarda Minsk anlaşmasına göre yasaklanan ağır silahları kullandıklarını da belirtti.

2015 Şubat ayında, Minsk şehrinde Fransa ve Almanya aracılığında Rusya ve Ukrayna temsilcileri ateşkes anlaşması imzalamışlardı.

2014 yılı ilkbaharında Ukrayna doğusunda hükümet askerleri ve Rus ayrılıkçıları arasında başlayan çatışmalarda 9 bin 100 kişi öldü.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Poligondan silah çalan çocuk hakkında karar

Haber Ara